MATH SOLVE

3 months ago

Q:
# Fran brings home $225 per week working 15 hours of which she is able to save $40. Fran wants to have $1,400 saved at the end of 20 weeks. She may work up to 18 hours per week if she wants. She can save all of the money earned working the extra hours. Which of the following statements is true?

Accepted Solution

A:

Answer:The answer is DStep-by-step explanation:To meet her goal Fran have to save:[tex]1400/20=200[/tex]200$ each week.If she works for 15 hours, she will get 225$. It means:[tex]225/15=15[/tex]She got 15$ per hour.She is able to save 40$ if she got 225$ each week. It means that she has a constant expense of 185$ every week.To save 200$ each week she has to earn:[tex]185+200=385[/tex]385$ per week.To get 385$ per week Fran need to work:[tex]385/15=25,66[/tex]25,66 hour per week. But she can work at most 18 hours per week. Fran will not be able to reach her goal.